Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Zupa pieczarkowa z wiosennymi ziołami ogrodu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Propozycja dla wielbicieli zupy pieczarkowej. Moja wersja jest wzbogacona smakiem i aromatem świeżych ziół zebranych w przydomowym ogródku. Polecam.

Zupa pieczarkowa z wiosennymi ziołami  ogrodu

Składniki:

Zupa pieczarkowa z wiosennymi ziołami ogrodu

 

 

  • liście pokrzywy
  • pęczek kolendry
  • gałązka lubczyku
  • natka pietruszki
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z wiosennymi ziołami ogrodu
Rosół podgrzewamy dodajemy pokrojoną marchewkę i selera. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do zupy. Ząbek czosnku zgniatamy i dorzucamy do zupy. Skruszamy kanię lub podgrzybka. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Zaprawiamy śmietaną doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekane zioła i wyłączamy. Podajemy z grzankami czosnkowymi.