alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Zupa pieczarkowo - serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i smaczna zupka pieczarkowo - serowa. Zupkę możemy podawać z makaronem lub bez. Możemy ją też zmiksować na krem i podawać z grzankami.

Zupa pieczarkowo - serowa

Składniki:

Zupa pieczarkowo - serowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowo - serowa
Pieczarki dobrze oczyszczamy i kroimy w półplasterki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pieczarki. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do pieczarek i razem podsmażamy. Po około 10 minutach wlewamy bulion warzywny, dodajemy serek topiony i starty żółty ser. Całość podgrzewamy około 5 minut aż sery się rozpuszczą i wszystko dobrze się połączy. Zupę przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozlewamy do miseczek i posypujemy koperkiem.

Tagi:

sery ser