paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa pieczarkowo serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna lekko kremowa zupa pieczarkowa z serkami topionymi podana z dużymi grzankami czosnkowymi smakuje najlepiej

Zupa pieczarkowo serowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowo serowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowo serowa
Posiekaną cebulkę zeszklić na masełku i przełożyć do garnka, dodać starką na tarce marchew. zalać wodą i zagotować. Pokrojone w plastry pieczarki podsmażyć aż puszczą sok z następnie przełożyć do garnka wraz z sokiem.

Wlać mleko, gotować na małym ogniu około 15 minut. Serki topione zmiksować z 0,5 litra wywaru z zupy, wlać do zupy energicznie mieszając.

Na koniec zupę przyprawić do smaku i wlać zahartowaną śmietanę, zagotować. Najlepiej podawać z grzankami. 
Zupa pieczarkowo serowa
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Zupa pieczarkowo serowa
Posiekaną cebulkę zeszklić na masełku i przełożyć do garnka
Zupa pieczarkowo serowa
Serki topione zmiksować z 0,5 litra wywaru z zupy