jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Zupa po zbójnicku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pożywna i smaczna zupa mięsna:)

Zupa po zbójnicku

Składniki:

Zupa po zbójnicku

 

  • 25-30 dag mięsa mielonego
  • łyżka majeranku
  • 2 łyżeczki kminku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 3 kostki bulionowe
  • 3-4 ziemniaki
  • 3-4 marchewki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżeczka tymianku
  • kilka łyżek oleju

 

Sposób przygotowania:

Zupa po zbójnicku
Mięso mielone wymieszać z łyżką majeranku, łyżeczką kminku, rozgniecionym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie uformować miniaturowe pulpeciki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać łyżeczkę kminku, łyżeczkę papryki słodkiej i poddusić na oleju.
Ugotować wywar z bulionu, do niego dodać podsmażoną cebulę, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, odsączoną fasolę czerwoną, pulpeciki oraz przyprawić 2 łyżeczkami papryki słodkiej i łyżeczką tymianku. Gotować do miękkości warzyw i pulpetów. Na końcu przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

mięso