halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa pomidorowa jest popularną zupą . Dodatek sera feta nadaje zupie smak . Wiele osób bardzo lubi pomidorówkę.

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • ser feta 20 dag
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • śmietana 150 ml
  • ryż 1/3 szklanki
  • rosołek cielęcy 1,2 litra
  • koperek 1/3 pęczka
  • natka pietruszki 1/3 pęczka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Ryż ugotować w dużej ilości wody posolonej do smaku. Ser feta pokroić w kostkę.Rosołek cielęcy doprowadzić do wrzenia . Następnie dodać koncentrat pomidorowy, chwilę pogotować , rozprowadzić śmietanę w zupie. Doprawić do smaku zupę solą oraz pieprzem. Koperek, natkę pietruszki umyć, osuszyć w ręczniczku papierowym. Następnie posiekać. Zupę rozlać do talerzy, włożyć ugotowany ryż , dodać pokrojony ser feta, posypać natką pietruszki oraz koperkiem.