polishmen

polishmen

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Zupa Pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jedna z najłatwiejszych i najpyszniejszych zup

Zupa Pomidorowa

Składniki:

Zupa Pomidorowa

 

  • 1 szklanka przecieru
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 porcja włoszczyzny z kapustą
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • koper
  • 4 pomidory
  • przyprawa do zup
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Zupa Pomidorowa
Porcję rosołową zalać 1,5 l wody z przyprawą, zagotować. Włoszczyznę pokroić drobno dodać i gotować do momentu aż mięso będzie miękkie. Zupę przecedzić,mięso oddzielić od kości. Cebulę pokroić i usmażyć dodać przecier i podgrzewać przez 5 min.Zalać rosołem i zagotować, dodać koper.Pomidory sparzyć i obrać ze skórki pokroić i dodać do zupy. Wywar doprawić do smaku i posypać zieleniną. Podawać z makaronem lub ryżem.