becouse

becouse

Kucharz
[Przepisów: 13]

zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

*** zupka troszke ostra i ziolowa ***

zupa pomidorowa

Składniki:

zupa pomidorowa

 

  • ok. 2 litry rosolku
  • 1 warzecha koncentratu pomidorowego
  • lyzka maki
  • ziola prowansalskie, papryka ostra, pieprz czarny/pieprz cayenne
  • 1/2 szklanki surowego ryzu

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowa
Do ugotowanego wczesniej rosolku dodac koncetrat pomidorowy, ziola prowansalskie i zagotowac, przyprawic papryka i pieprzem do smaku, chwilke pogotowac, zrobic zawiesine z maki i wody, dodac do zupy chwile gotowac. Ugotowac ryz w osolonej wodzie . Mozna zrobic smietanowy kleks na zupie i dodac swiezej pietruszki.