kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa pomidorowa błyskawiczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Do zupy można podać grissini, słone paluszki, zagrzane w piekarniku krakersy albo grzanki z bułki.

Zupa pomidorowa błyskawiczna

Składniki:

Zupa pomidorowa błyskawiczna

 

  • bulion wołowy 2 kostka
  • sok pomidorowy 2 puszka
  • natka pietruszki drobno posiekana 2 łyżki
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa błyskawiczna
Kostki rosołowe rozpuścić w 1 filiżance wrzątku. Wlać do garnka razem z sokiem pomidorowym. Spróbować, czy zupa jest dostatecznie słona, i jeśli trzeba, dosolić. Gdyby była zbyt słona, dodać jeszcze trochę soku lub wody. Podgrzać, ale nie gotować. Posypać zieleniną i podawać.

Tagi:

pomidory