pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa pomidorowa czerwono cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

popularna zupa pomidorowa gotowana na ryżu z czerwonym dodatkiem

Zupa pomidorowa czerwono cebulowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa czerwono cebulowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa czerwono cebulowa
Cebulę kroję z piórka. Wrzucam na patelnię. Dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam i podsmażam 7-9 minut. Kostki rosołowe rozpuszczam w wodzie. Zagotowuję i dodaję przyprawy ziołowe. Do gotującego się wywaru dodaję smażony koncentrat wraz z cebulką. Mieszam. Podtrzymując gotowanie zupy na małym ogniu płuczę ryż. Następnie wsypuję go do zupy. Mieszam, aby nie przywarł do garnka. Od tego momentu ryż gotuję 10 minut. Po tym czasie ogień wyłączam, a garnek przykrywam pokrywką. Czekam kilka minut, aby ryż napęczniał. Ugotowana zupa jest dość gęsta także w razie potrzeby ilość ryżu możemy zmniejszyć jeśli ktoś lubi rzadsze zupy. Smacznego.
Zupa pomidorowa czerwono cebulowa
Na patelni podsmażamy najpierw cebulę a potem koncentrat
Zupa pomidorowa czerwono cebulowa
Koncentrat z cebulką podsmażam około 7-9 minut
Zupa pomidorowa czerwono cebulowa
Smażony koncentrat oraz cebulę dodaję do gotującego się wywaru
Zupa pomidorowa czerwono cebulowa
Pod koniec gotowania dodaję przepłukany biały ryż