anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa pomidorowa lekka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka zupa pomidorowa smakuje naprawdę dobrze, często do zagęszczania używam skrobi kukurydzianej jest zdrowa i delikatna.

Zupa pomidorowa lekka

Składniki:

Zupa pomidorowa lekka

 

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 udko
  • sól
  • cukier
  • Pieprz
  • 2 l wody
  • 100 g makaronu
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa lekka
Udko umyć i obrać ze skóry, włożyć do garnka i zalać wodą. Marchew i pietruszkę obrać i wkroić w słupki do zupy. Gotować około 30 minut. Następnie doprawićjogurt wieszać bardzo dokładnie z przecieram pomidorowym i ze skrobia kukurydzianą i wlać do zupy wsypać makaron i zagotować. Gotować na małym ogniu około 6 minut.