Strona główna Zupa pomidorowa na rosole

Zupa pomidorowa na rosole

Justine27 - Przepis na: Zupa pomidorowa na rosole offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Zupa pomidorowa na rosole
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Jeśli z poprzedniego dnia zostanie nam rosół świetnym pomysłem jest wykorzystanie go na zupę pomidorową.


trudność: łatwe
czas:

Zupa pomidorowa na rosole - SKŁADNIKI:

  • 2 litry rosołu drobiowego
  • 1,5 szklanki makaronu wstążek lub innego
  • 80 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej lub kilka listków świeżej
  • 1,5 łyżki śmietany
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • 300 ml wody

Zupa pomidorowa na rosole - PRZYGOTOWANIE:

Rosół zagotować. Marchewki i wieksze warzywa które zostały w rosole wyjąć i pokroić w kostkę, wrzucić je z powrotem do zupy. Do gotującego się dać makaron i zamieszać, gotować do czasu aż makaron jest prawie miękki. W garnuszku rozrobić mąkę, śmietanę i przecier pomidorowy z wodą, rozmieszać go częściowo z wrzącym rosołem, aby później nie zrobiły sie grudki. Zagęścić zupę i ponownie zagotować. Dodać bazylię. Można doprawic do smaku solą i pieprzem oraz natka pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa pomidorowa na rosole  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Domowy rosół z kaczki Rosół z gęsi z lubczykiem Consomme z bażanta z kurkami
 Rosół z kluseczkami lanymi Ogórkowa z małosolnych Rosół z bażanta
Dietetyczna zupa Zupa Anny z dzikiego szczawiu Rosół z brukselką i lanymi kluskami
Zupa cytrynowa z cukinią i kulkami mięsnymi Rosół cielęcy z pulpecikami  Rosół z kaszą gryczaną dla diabetyków

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane