Strona główna Zupa pomidorowa na rosole

Zupa pomidorowa na rosole

Justine27 - Przepis na: Zupa pomidorowa na rosole offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 204
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Zupa pomidorowa na rosole
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Jeśli z poprzedniego dnia zostanie nam rosół świetnym pomysłem jest wykorzystanie go na zupę pomidorową.


trudność: łatwe
czas:

Zupa pomidorowa na rosole - SKŁADNIKI:

  • 2 litry rosołu drobiowego
  • 1,5 szklanki makaronu wstążek lub innego
  • 80 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej lub kilka listków świeżej
  • 1,5 łyżki śmietany
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • 300 ml wody

Zupa pomidorowa na rosole - PRZYGOTOWANIE:

Rosół zagotować. Marchewki i wieksze warzywa które zostały w rosole wyjąć i pokroić w kostkę, wrzucić je z powrotem do zupy. Do gotującego się dać makaron i zamieszać, gotować do czasu aż makaron jest prawie miękki. W garnuszku rozrobić mąkę, śmietanę i przecier pomidorowy z wodą, rozmieszać go częściowo z wrzącym rosołem, aby później nie zrobiły sie grudki. Zagęścić zupę i ponownie zagotować. Dodać bazylię. Można doprawic do smaku solą i pieprzem oraz natka pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa pomidorowa na rosole  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Rosołek z pulpecikami Rosół z włoską kapustą i pierścionkami Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty
Rosół z lubczykiem i domowym makaronem Zupa chińska z ryżowym makaronem Rosół z gwiazdkami i skórką cytrynową
Domowy rosół z kaczki Rosół z gęsi z lubczykiem Consomme z bażanta z kurkami
 Rosół z kluseczkami lanymi Ogórkowa z małosolnych Rosół z bażanta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane