Strona główna Zupa pomidorowa na wędzonce

Zupa pomidorowa na wędzonce

Pomidorowe « poprzedni | następny »
rzerznik - Przepis na: Zupa pomidorowa na wędzonce offline

Kucharz
Przepisy: 26
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa pomidorowa na wędzonce
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Prosta zupa dla wszystkich


trudność: łatwe
czas:

Zupa pomidorowa na wędzonce - SKŁADNIKI:

  • koncentrat pomidorowy 80g
  • pomidor 1szt
  • porcja rosołowa
  • kość wędzona
  • bulion warzywny w kostce 2szt
  • pietruszka (suszona) 1łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • śmietana 100g
  • makaron

Zupa pomidorowa na wędzonce - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka z wodą wkładamy porcję rosołową, kość wędzoną i bulion warzywny. Gotujemy do czasu kiedy mięso na kościach zmięknie. W tym czasie obranego pomidora kroimy w kostkę i smażymy, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprowadzamy do wrzenia. Kości wyjmujemy i obieramy z mięsa. Mięso drobno kroimy i wrzucamy do garnka, dodajemy pomidory z patelni. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pietruszkę. Po zagotowaniu zaprawiamy śmietaną. Zupę podajemy z makaronem. Życzę smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa pomidorowa na wędzonce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidorowe
Klasyczna pomidorowa Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa  Zupa pomidorowa z makaronem i mięsnymi kulkami
Zupa pomidorowa z warzywami Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów
Pomidorowa z trzema rodzajami pomidorów Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona) Czysta pomidorowa z papryką i suszonymi pomidorami
Pomidorówka z papryką i lanymi kluseczkami Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Pomidorowa ze świeżych pomidorów

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane