Strona główna Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym

Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym

Pomidorowe « poprzedni | następny »
Reniz - Przepis na: Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2176
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zupa pomidorowa z imbirem jest aromatyczna i rozgrzewająca


trudność: łatwe
czas:

Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg pomidorów
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1 bulionetka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1-2 cm świeżego imbiru
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 200 ml śmietanki
  • 2 łyżki oleju
  • groszek ptysiowy
  • sól
  • cukier
  • przyprawa maggi
  • natka pietruszki

Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym - PRZYGOTOWANIE:

Do rondla wlać olej, wsypać posiekaną cebulę, czosnek, starty na tarce imbir, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone pomidory i smażyć do miękkości, przetrzeć przez sito. W garnku zagotować 1,5 l wody z liściem laurowym i bulionetą, dodać przetarte pomidory i gotować około10 minut. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub groszkiem ptysiowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pomidorowe
Zupa pomidorowa z papryką i kiełkami bambusa  Zupa pomidorowa z makaronem i mięsnymi kulkami Zupa pomidorowa z warzywami
Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów Pomidorowa z trzema rodzajami pomidorów
Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona) Czysta pomidorowa z papryką i suszonymi pomidorami Pomidorówka z papryką i lanymi kluseczkami
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Pomidorowa ze świeżych pomidorów Pomidorowa z pulpecikami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane