gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa pomidorowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną zupę pomidorową z pieczarkami podaję na obiad jako pierwsze danie. Polecam, ma fajny smak.

Zupa pomidorowa z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z pieczarkami

 

  • 300 gram kości od schabu
  • 1,5 litra wody
  • por (ok.12 cm)
  • 2 marchewki
  • 3 większe ziemniaki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z pieczarkami
Kości płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli. Por kroimy w plasterki, marchewki obieramy i także kroimy w plasterki. Pieczarki dokładnie płuczemy. Por, marchewkę i grzyby wrzucamy do wywaru, dodajemy kostkę warzywną i dalej gotujemy. Po 10-15 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz kostkę rosołową. Gdy warzywa i grzyby będą miękkie to wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Zupa pomidorowa z pieczarkami
Kości płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli.
Zupa pomidorowa z pieczarkami
Por kroimy w plasterki, marchewki obieramy i także kroimy w plasterki.
Zupa pomidorowa z pieczarkami
Por, marchewkę i grzyby wrzucamy do wywaru, dodajemy kostkę warzywną i dalej gotujemy.
Zupa pomidorowa z pieczarkami
Po 10-15 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Tagi:

schab pomidory