Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa pomidorowa - nie znam nikogo kto jej nie lubie

Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów
Piersi z kurczaka wrzucam w całości do garnka i gotuję z kostkami rosołowymi i liściem laurowym do miękkości. Marchew myję, obieram, kroję w pół talarki i dodaję do zupy. Pora wrzucam w całości. Gdy mięso i por jest miękkie wyciągam je z garnka. Pomidory parzę wrzątkiem i obieram ze skórki. Kroję je w kostki i wrzucam do garnka. Całość dotuję 5-10 min. W tym czacie mięsko z piersi obieram w piórka - lub kroję nożem w kostkę i wrzucam do gotującej się zupy. Dodaję koncentrat nadal gotując. Gdy składniki ładnie się połączą a pomidorki lekko rozgotują doprawiam solą i pieprzem wg uznania (wiem że niektórzy dodają odrobinę cukru). Na końcu zaciągam śmietaną. Zupka najlepiej smakuje z makaronem.
Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów
Do gotowego bulionu na mięsie i kostkach dodaję marchew i pora
Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów
Następnie dodaję obrane i pokrojone pomidory
Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów
Mięsko rozdzielam palcami na piórka i wrzucam do garnka
Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów
Gotując dodaję koncentrat i na końcu zaciągam śmietaną