iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Zupa pomidorowa z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do tej pory tortellini podawałam w sosie pomidorowym lub śmietanowym, postanowiłam sprawdzić jak będzie smakować w połączeniu z zupą pomidorową. Wyszło świetne i pyszne połączenie.

Zupa pomidorowa z tortellini

Składniki:

Zupa pomidorowa z tortellini

 

  • 1 opakowanie tortellini,
  • 1 litr wywaru warzywnego,
  • puszka pomidorów w zalewie,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki śmietany 18 %,
  • 2 listki laurowe,
  • 1 mała golonka wieprzowa,
  • sól ,
  • pieprz,
  • łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z tortellini
Wrzucamy do osolonego bulionu golonkę oraz listki, gotujemy 30 min. Następnie dodajemy zmiksowane pomidory razem z zalewą, słodzimy, dodajemy śmietanę, koncentrat i gotujemy 10 min. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy z zupą pomidorową. można udekorować świeżą natką pietruszki lub koprem.

Tagi:

pomidory