Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

zupa pomidorowo-marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

moja ulubiona zupa, kraśna gęsta i kremowa

zupa pomidorowo-marchewkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

zupa pomidorowo-marchewkowa

 

  • garnek rosołu,
  • marchew z rosołu (im więcej tym lepiej),
  • 1/2 - 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (w zależności od ilości rosołu),
  • 1-2 łyżki śmietany,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania:

zupa pomidorowo-marchewkowa
Z rosołu wyciągamy marchewki, rosół zagotowujemy. Marchewki z niewielką ilością rosołu rozdrabniamy blenderem (powinien się zrobić marchewkowy mus), następnie dodajemy do rosołu, gdy całość się zagotuje dodajemy koncentrat pomidorowy. Śmietanę delikatnie solimy (żeby się nie zważyła), hartujemy gorącą zupą, następnie dodajemy do garnka, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy. podajemy z ryżem lub makaronem
zupa pomidorowo-marchewkowa
marchewkę z rosołu rozdrabniamy blenderem
zupa pomidorowo-marchewkowa
mus marchewkowy dodajemy do garnka z rosołek
zupa pomidorowo-marchewkowa
dodajemy koncentrat pomidorowy - im więcej tym lepiej
zupa pomidorowo-marchewkowa
śmietanę solimy i hartujemy gorącą kilkoma łyżkami gorącej zupy

Tagi:

marchewka