Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa pomidorowo paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa pomidorowa z paprykę jest moja ulubioną zupą. Gotujemy ją często by zastąpić tradycję szczyptą innego smaku – polecam wypróbować.

Zupa pomidorowo paprykowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowo paprykowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo paprykowa
Makaron łamiemy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie Wieprzowinę płuczemy, wkładamy do garnka zalewamy wodą (około2-2,5l) zagotowujemy, ściągamy szumowinę i dodajemy ziele i liść laurowy. Marchew, pietruszkę i seler obieramy. Marchew kroimy w kostkę, Seler i pietruszkę kroimy w większe kawałki. Warzywa dodajemy do zupy razem z bulionem, dodajemy sól i pieprz - gotujemy około 10 minut. Paprykę płuczemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Dodajemy paprykę do zupy, następnie dodajemy koncentrat pomidory i całość gotujemy kwadrans, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do miseczek bądź kubków nakładamy makaron i zalewamy zupą.
Zupa pomidorowo paprykowa
Etap 1 mięso z kością - gotujący sie wywar
Zupa pomidorowo paprykowa
Etap 2 dodane pokrojone warzywa marchew pietruszka i selere
Zupa pomidorowo paprykowa
Etap 3 dodana pokrojona papryka czerwona
Zupa pomidorowo paprykowa
Etap 4 dodajemy koncentrat pomidorowy i zagotowujemy