Zupa porowa

Zupy « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Zupa porowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Zupa porowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyśmienita i smaczna zupa z porów na obiad


trudność: łatwe
czas:

Zupa porowa - SKŁADNIKI:

  • 1.5 l rosołu (najlepiej drobiowego)
  • 60 dag porów
  • 2 parówki
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżeczki maki
  • łyżka masła
  • przyprawa vegeta
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Zupa porowa - PRZYGOTOWANIE:

Pory obierz i oczyść,przekrój najpierw wdłuż na połówki a następnie drobno pokrój i podduś lekko na masełku. Zalej pory wrzącym drobiowym rosołem dodaj do tego obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i parówki pokrojone w krążki (mogą być wcześniej tez lekko przysmażone).Gdy ziemniaki będą już miękkie zapraw zupę śmietaną wymieszaną z mąką.Dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj, przypraw do smaku solą pieprzem i vegetą.Ciepłą zupę przelej na talerze i udekoruj ją natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa porowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą Zupa z żółtej cukinii z marchewką
Zupa jarzynowa koniec wakacji Domowy rosół z kaczki Krem z kalafiora
Pomidorowa ze świeżych pomidorów Zupa meksykańska Zupa krem Eli z kalarepy
Szparagowy krem z kluseczkami Zupa cukiniowa z makaronem Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane