lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienita i smaczna zupa z porów na obiad

Zupa porowa

Składniki:

Zupa porowa

Sposób przygotowania:

Zupa porowa
Pory obierz i oczyść,przekrój najpierw wdłuż na połówki a następnie drobno pokrój i podduś lekko na masełku. Zalej pory wrzącym drobiowym rosołem dodaj do tego obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i parówki pokrojone w krążki (mogą być wcześniej tez lekko przysmażone).Gdy ziemniaki będą już miękkie zapraw zupę śmietaną wymieszaną z mąką.Dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj, przypraw do smaku solą pieprzem i vegetą.Ciepłą zupę przelej na talerze i udekoruj ją natką pietruszki.

Redakcja poleca:

Tagi:

zupa porowa