Zupa porowa

Zupy « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Zupa porowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Zupa porowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyśmienita i smaczna zupa z porów na obiad


trudność: łatwe
czas:

Zupa porowa - SKŁADNIKI:

  • 1.5 l rosołu (najlepiej drobiowego)
  • 60 dag porów
  • 2 parówki
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżeczki maki
  • łyżka masła
  • przyprawa vegeta
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Zupa porowa - PRZYGOTOWANIE:

Pory obierz i oczyść,przekrój najpierw wdłuż na połówki a następnie drobno pokrój i podduś lekko na masełku. Zalej pory wrzącym drobiowym rosołem dodaj do tego obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i parówki pokrojone w krążki (mogą być wcześniej tez lekko przysmażone).Gdy ziemniaki będą już miękkie zapraw zupę śmietaną wymieszaną z mąką.Dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj, przypraw do smaku solą pieprzem i vegetą.Ciepłą zupę przelej na talerze i udekoruj ją natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa porowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Rosół z lubczykiem i domowym makaronem Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Zupa kalafiorowa z marchewką i groszkiem
Lekki krem z dyni Zupa krem z dyni Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Zupa chińska z ryżowym makaronem Ziemniaczana zupa z brukselką Krem z kurek z grzankami
Krem warzywny z czarną fasolką i fetą Zupa krem z dyni Rozgrzewający krem z dyni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane