Zupa porowa

Zupy « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Zupa porowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Zupa porowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyśmienita i smaczna zupa z porów na obiad


trudność: łatwe
czas:

Zupa porowa - SKŁADNIKI:

  • 1.5 l rosołu (najlepiej drobiowego)
  • 60 dag porów
  • 2 parówki
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżeczki maki
  • łyżka masła
  • przyprawa vegeta
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Zupa porowa - PRZYGOTOWANIE:

Pory obierz i oczyść,przekrój najpierw wdłuż na połówki a następnie drobno pokrój i podduś lekko na masełku. Zalej pory wrzącym drobiowym rosołem dodaj do tego obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i parówki pokrojone w krążki (mogą być wcześniej tez lekko przysmażone).Gdy ziemniaki będą już miękkie zapraw zupę śmietaną wymieszaną z mąką.Dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj, przypraw do smaku solą pieprzem i vegetą.Ciepłą zupę przelej na talerze i udekoruj ją natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa porowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Zupa ziemniaczana ze śmietaną Brokułowo groszkowa zupa - krem Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurkumą i curry
Zupa grzybowa z uszkami Pikantna zupa grzybowa Rosołek z pulpecikami
Zupa kurkowa z makaronem Królewska kartoflanka Zupa krem z dyni
Prosty żurek na zakwasie z ziemniakami Zupa ze świeżymi opieńkami Zupa fasolowa z pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane