Zupa porowa

Zupy « poprzedni | następny »
lipka02

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Zupa porowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyśmienita i smaczna zupa z porów na obiad


trudność: łatwe
czas:

Zupa porowa - SKŁADNIKI:

  • 1.5 l rosołu (najlepiej drobiowego)
  • 60 dag porów
  • 2 parówki
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżeczki maki
  • łyżka masła
  • przyprawa vegeta
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Zupa porowa - PRZYGOTOWANIE:

Pory obierz i oczyść,przekrój najpierw wdłuż na połówki a następnie drobno pokrój i podduś lekko na masełku. Zalej pory wrzącym drobiowym rosołem dodaj do tego obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i parówki pokrojone w krążki (mogą być wcześniej tez lekko przysmażone).Gdy ziemniaki będą już miękkie zapraw zupę śmietaną wymieszaną z mąką.Dobrze wymieszaj i ponownie zagotuj, przypraw do smaku solą pieprzem i vegetą.Ciepłą zupę przelej na talerze i udekoruj ją natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa porowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Pieczarkowa grochówka Zupa czosnkowa z grzankami Pomidorówka z soczewicą
Żurek na wędzonce ze smażoną cebulą i majerankiem Zupa z dyni z grzankami Pikantna zupa z serkiem topionym
Zupa ziemniaczana Zupa jarzynowa na wędzonym kurczaku Parówki po angielsku
Kapuśniak na kościach wędzonych Barszcz czerwony Zupa cytrynowa z makaronem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane