agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Zupa porowa z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna i pożywna zupa z porów przyprawiona czosnkiem i imbirem, super rozgrzewa. Polecam. Zupę podajemy z pieczywem.

Zupa porowa z kaszą jęczmienną

Składniki:

Zupa porowa z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z kaszą jęczmienną
Pora myjemy kroimy w piórka. Marchewkę obieramy i myjemy, kroimy w drobna kostkę. Obrany imbir i czosnek trzemy na tarce.

Na rozgrzanej oliwie szklimy pora około 4 minut.. Dodajemy imbir i czosnek i przesmażamy. Do garnka z gorącym bulionem dodajemy pora , pokrojona marchewkę, kaszę. Gotujemy, aż kasza zmięknie doprawiamy sola i pieprzem.

Tagi:

warzywa zupy