gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa porowa z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka, łatwa w przygotowaniu i smaczna zupa porowa z marchewką. Polecam na obiad jako pierwsze danie.

Zupa porowa z marchewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa porowa z marchewką

 

  • 1 większy por
  • 2 marchewki
  • 1,5 litra wody
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • przyprawa uniwersalna do dań Kucharek
  • 80 ml śmietanki 12%
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z marchewką
Por kroimy w plasterki i przekładamy do garnka. Marchewki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do pora. Do warzyw wlewamy wodę, dodajemy sól, przyprawę uniwersalną Kucharek oraz kostki rosołowe. Gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz. 
Zupa porowa z marchewką
Por kroimy w plasterki i przekładamy do garnka.
Zupa porowa z marchewką
Marchewki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do pora.
Zupa porowa z marchewką
Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i doprowadzamy do wrzenia.