Strona główna Zupa porowa z serkiem topionym

Zupa porowa z serkiem topionym

Jarzynowe « poprzedni | następny »
goofy9 - Przepis na: Zupa porowa z serkiem topionym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1015
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa porowa z serkiem topionym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Serek ziołowy zastąpić można także serkiem zwykłem


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Zupa porowa z serkiem topionym - SKŁADNIKI:

  • 2 sztuki por
  • 1 pęczek włoszczyzna
  • 2 bloczki Ser topiony ziołowy
  • 1 woreczek ryż
  • 1/2 łyżeczka Kucharek - uniwersalna
  • pieprz
  • 2 łyżki masło

Zupa porowa z serkiem topionym - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczone pory drobno siekamy, a następnie podduszamy na maśle. Wlewamy wodę i dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce włoszczyznę. Gotujemy do miękkości. Serki topione mieszamy z odrobiną zupy (serki powinny się całkowicie rozpuścić) i wlewamy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa porowa z serkiem topionym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jarzynowe
Zupa kalafiorowa z marchewką i groszkiem Zupa z żółtej cukinii z ryżem Zupa krem brokułowy
Zupa wielowarzywna z soczewicą Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw Zupa jarzynowa z dynią
Zupa brokułowa Eli Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Zupa jarzynowa koniec wakacji
Zupa cukiniowa z makaronem Zupa Eli z kalarepy z grysikiem Oberiba Eli,czyli zupa z kalarepy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane