bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Zupa porowo-jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa porowa o jabłkowym aromacie.

Zupa porowo-jabłkowa

Składniki:

Zupa porowo-jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowo-jabłkowa
Pory oczyścic, pokroic w talarki. Marchewke, jabłka i ziemniaki pokroic w kostkę. Rozgrzac masło, wrzucić pory, smażyc. Dodac marchewkę, ziemniaki i jabłka. smazyc 3 minuty. Zalac bulionem, dodac tymienek, sól, pieprz. Gotowac ok 20 minut. Zmiksowac z dodatkiem śmietany. Dodac sok jabłkowy. Doprawic do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Na talerzu udekorowac tymiankiem i groszkiem ptysiowym