małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Zupa porowo-serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny krem porowy z ziemniaczkami.

Zupa porowo-serowa

Składniki:

Zupa porowo-serowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowo-serowa
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy. Z kostki rosołowej przygotowujemy bulion. Pora kroimy w drobne plasterki i obsmażamy na maśle. Do pora dodajemy ziemniaki i bulion. Całość podsmażamy 5 minut a następnie rozgnaitamy blenderem. Przekładamy do garnka, jeśli jest konieczność dolewamy wody. Doprawiamy solą i dodajemy pokruszony serek topiony. GOtujemy na wolnym ogniu ok 15 minut. Cały ser musi byc roztopiony i złączony z zupa.

Tagi:

sery ser