Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zupa prezydencka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Zupa niskokaloryczna. Idealna przy odchudzaniu się

Zupa prezydencka

Składniki:

Zupa prezydencka

 

  • 0,5 kg białej kapusty,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 1 strąk czerwonej papryki,
  • 2 litry odtłuszczonego rosołu może być z kostki,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zupa prezydencka
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, umyć i poszatkować. Łodygi selera naciowego pokroić na kawałki o długości 1 cm. Paprykę umyć pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i gotować ok 30 min na małym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie zupę posolić i popieprzyć do smaku.