lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

zupa przecierana z włoskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna przecierana zupa z kapusty włoskiej

zupa przecierana z włoskiej kapusty

Składniki:

zupa przecierana z włoskiej kapusty

 

Sposób przygotowania:

zupa przecierana z włoskiej kapusty
włoszczyznę i ziemniaki oczyścić,umyć,pokroić,zalać zimną wodą,osolić dodać pieprz i ziele angielskie i gotować 15 min.Kapustę pokroić w drobne paski i poddusić z masłem. Następnie wrzucić do zupy i ugotować razem wszystkie składniki.Całość zmiksować,wlać mleko,przyprawić kostką rosołową,solą i pieprzem oraz tymiankiem.
Posypać koperkiem i podawac np z grzankami.

Tagi:

kapusta