Zupa pulpetowa

Mięsne « poprzedni | następny »
szczebiotka82 - Przepis na: Zupa pulpetowa offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 15
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zupa pulpetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zupę tą gotuję bardzo często bo jest łatwa do zrobienia i pyszna


trudność: łatwe
czas:

Zupa pulpetowa - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie mieszanka jarzynowa
  • sól,pieprz
  • 3 szt buliony
  • 5 szt ziemniaków
  • 1 paczka mielonego
  • bułka tarta
  • 1 szt jajko
  • 1/2 szkl mleka
  • śmietana
  • ja jeszcze dodaje ocet ale to dla kogoś kto lubi na kwaśno :)

Zupa pulpetowa - PRZYGOTOWANIE:

Wstawiamy wodę dodając buliony ,wrzucamy mieszankę jarzynową ,obieramy i kroimy ziemniaki dodajemy do zupy aby się gotowało.W tym czasie doprawiamy mielone -sól ,pieprz,jajko mieszamy . Bułkę tartą wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem by nasiąkneła. Po tym dodajemy ją do mielonego i mieszamy. Gdy nasze warzywka już są gotowe formujemy pulpeciki (ja to robię za pomocą łyżki ) i wrzucamy do gotującej zupy (pulpety można też lekko podsmażyć ale ja mało kiedy to robię). Gotujemy pare minut, możemy zrobić zasmażkę do zupy. Pod koniec gotowania dodajemy ocet jeśli chcemy ją na kwaśno i dodajemy śmietanę ja daję 18%,można ją dodać już na talerzu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa pulpetowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka Ognisty kociołek
Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa Pikantna zupa gulaszowa
Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką Zupa warzywno - mięsny mix
Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane