Zupa pulpetowa

Mięsne « poprzedni | następny »
szczebiotka82 - Przepis na: Zupa pulpetowa offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 15
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zupa pulpetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zupę tą gotuję bardzo często bo jest łatwa do zrobienia i pyszna


trudność: łatwe
czas:

Zupa pulpetowa - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie mieszanka jarzynowa
  • sól,pieprz
  • 3 szt buliony
  • 5 szt ziemniaków
  • 1 paczka mielonego
  • bułka tarta
  • 1 szt jajko
  • 1/2 szkl mleka
  • śmietana
  • ja jeszcze dodaje ocet ale to dla kogoś kto lubi na kwaśno :)

Zupa pulpetowa - PRZYGOTOWANIE:

Wstawiamy wodę dodając buliony ,wrzucamy mieszankę jarzynową ,obieramy i kroimy ziemniaki dodajemy do zupy aby się gotowało.W tym czasie doprawiamy mielone -sól ,pieprz,jajko mieszamy . Bułkę tartą wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem by nasiąkneła. Po tym dodajemy ją do mielonego i mieszamy. Gdy nasze warzywka już są gotowe formujemy pulpeciki (ja to robię za pomocą łyżki ) i wrzucamy do gotującej zupy (pulpety można też lekko podsmażyć ale ja mało kiedy to robię). Gotujemy pare minut, możemy zrobić zasmażkę do zupy. Pod koniec gotowania dodajemy ocet jeśli chcemy ją na kwaśno i dodajemy śmietanę ja daję 18%,można ją dodać już na talerzu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa pulpetowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa gulaszowa z kurczakiem Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Staropolska zupa gulaszowa z karkówką
Zupa gulaszowa z pieczarkami Grochówka prawie wojskowa Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a
Pieczarkowa z pulpecikami Zupa węgierska z pieczarkami Zupa gulaszowa z wieprzowiną
Rozgrzewająca zupa mięsna Zupa pieczarkowa z mięsem Gulaszowa z szynki

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane