szczebiotka82

szczebiotka82

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Zupa pulpetowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupę tą gotuję bardzo często bo jest łatwa do zrobienia i pyszna

Zupa pulpetowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pulpetowa

Sposób przygotowania:

Zupa pulpetowa

Wstawiamy wodę dodając buliony ,wrzucamy mieszankę jarzynową ,obieramy i kroimy ziemniaki dodajemy do zupy aby się gotowało.W tym czasie doprawiamy mielone -sól ,pieprz,jajko mieszamy . Bułkę tartą wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem by nasiąkneła. Po tym dodajemy ją do mielonego i mieszamy. Gdy nasze warzywka już są gotowe formujemy pulpeciki (ja to robię za pomocą łyżki ) i wrzucamy do gotującej zupy (pulpety można też lekko podsmażyć ale ja mało kiedy to robię). Gotujemy pare minut, możemy zrobić zasmażkę do zupy. Pod koniec gotowania dodajemy ocet jeśli chcemy ją na kwaśno i dodajemy śmietanę ja daję 18%,można ją dodać już na talerzu.

Redakcja poleca: