malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa pulpetowa ze śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przed podaniem posypać majerankiem. Jest pyszna, a najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu.

Zupa pulpetowa ze śmietanką

Składniki:

Zupa pulpetowa ze śmietanką

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • szczypta pieprzu,
  • łyżeczka soli,
  • łyżka majeranku,
  • szklanka śmietany 12%,
  • 2 łyżki octu,
  • 2 marchewki,
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Zupa pulpetowa ze śmietanką
Mięso solimy, pieprzymy, następnie wbijamy do niego roztrzepane jajka i zagniatamy. W następnej kolejności formułujemy pulpeciki. Gotujemy 2 litry wody, dodajemy marchewki solimy i pierzymy, wrzucamy pulpety, dodajemy ocet oraz śmietanę, gotujemy pulpety 20 min, można zjeść samą zupę lub podawać z ugotowanymi ziemniakami.