Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa ragout z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do każdego talerza zupy wlewamy łyżkę śmietany.

Zupa ragout z pieczarkami

Składniki:

Zupa ragout z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ragout z pieczarkami
Podróbki z kurcząt gotujemy do miękkości. Na tłuszczu dusimy pokrojone pieczarki i cebulę. Dodajemy pokrojoną włoszczyznę i podlewamy wszystko wodą. Miękkie pieczarki i warzywa oprószamy papryką i łączymy z ugotowanymi podrobami. Zaparzamy w czajniczku gałkę muszkatołową, koper włoski oraz majeranek, odcedzamy i wywar dodajemy do zupy. Zupę jeszcze chwilę gotujemy.