Strona główna Zupa rosołowa z papryką

Zupa rosołowa z papryką

Rosołowe « poprzedni | następny »
Babciagramolka - autor przepisu Zupa rosołowa z papryką offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2672
MODERATOR
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zupa rosołowa z papryką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Coś nas ( mnie i Mamę ) ostatnio naszło na pikantne dania . A do tego od lat nie wiedzieć czemu w upały mamy ochotę na na rosół


trudność: łatwe
czas:

Zupa rosołowa z papryką - SKŁADNIKI:

  • 3 duże ,,pałeczki" z kurczaka
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • 1/2 pora
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 4 duże ziemniaki
  • 3 łyżeczki ostrej pasty paprykowej ( ja miałam domową - ale są różne do kupienia)
  • sól
  • gałązka lubczyku ( lub maggi w płynie)
  • liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • natka pietruszki
  • 2,5 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Zupa rosołowa z papryką - PRZYGOTOWANIE:

Obrać warzywa ( włoszczyznę ) .Cebulę, por i marchewki opiec na suchej patelni do zrumienienia . Ułożyć w garnku mięso , seler, por, pietruszkę, marchewki , cebulę , liść laurowy i ziele angielskie. Wrzucić gałązkę lubczyku i kilka gałązek natki pietruszki. Zalać wodą . Osolić 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować na małym 1 godzinę . Wyjąć mięso i warzywa .Wywar przecedzić - uzupełnić wrzątkiem by było minimum 2 szklanki płynu. Papryki wypestkować i pokroić w cienkie paseczki. Ziemniaki obrane i umyte pokroić w pół plasterki . Wrzucić do wywaru i gotować 30 minut. Zrobić karmel z cukru - rozprowadzić wywarem i wlać do zupy. Zupę doprawić pastą paprykową , pieprzem, karmelem , koncentratem pomidorowym. Obrać mięso z 1 ,,pałeczki" . Czyste mięso podzielić na małe kawałki i włożyć do zupy .



Komentarze do Zupa rosołowa z papryką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Domowy rosół drobiowy Zupka a'la rosół Wietnamska zupa Pho z karpiem
Rosół na cielęcinie Rosół z mięsa drobiowego Rosół z koperkowymi kluskami ptysiowymi
Bulion austriacki Chińska zupka po polsku Kalafiorowa na wieprzowych kościach
Rosół drobiowo warzywny Rosół wołowo-drobiowy z makaronem ryżowym Imbirowy rosół z omletem tamagoyaki
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane