Zupa rybna

emaila - Przepis na: Zupa rybna offline

Kucharz
Przepisy: 10
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa rybna
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rybny gulasz na rosole:)))


trudność: łatwe
czas:

Zupa rybna - SKŁADNIKI:

  • 2 filety dorsza
  • 1/2 kg łososia (u mnie tzw. ścinki-sprawdzają się doskonale)
  • 3 marchewki
  • 1/2 selera
  • pietruszka (korzeń)
  • kawałek pora
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • warzywko

Zupa rybna - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w drobne paski. Filety z dorsza po umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę, ścinki zaś kroimy w mniejsze kawałki. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Warzywa (z wyjątkiem pora) wrzucamy do wody i gotujemy. Po pięciu minutach dodajemy kostki rosołowe i rybę. Gotujemy aż ryba i warzywa będą miękkie (kilka minut). Chwilę przed końcem gotowania wrzucamy pokrojony por. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i warzywkiem. Podajemy z angielką. Smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa rybna  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rybne
Hiszpańska zupa krewetkowa z chorizo Rosół z miętusa z lanymi kluseczkami Halaszle - węgierski kociołek rybny
Wietnamska zupa Pho z karpiem Zupa rybna z grzankami Zupa rybna łososiowa
Ziemniaczana z łososiem Zupa rybna ( z imbirem) i smażony antar Zupa rybna z nototeni
Miruna w pikantnej marynacie z imbirowym bulionem Zupa rybna z koperkiem Zupa rybna

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane