Zupa rybna

emaila - Przepis na: Zupa rybna offline

Kucharz
Przepisy: 10
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa rybna
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rybny gulasz na rosole:)))


trudność: łatwe
czas:

Zupa rybna - SKŁADNIKI:

  • 2 filety dorsza
  • 1/2 kg łososia (u mnie tzw. ścinki-sprawdzają się doskonale)
  • 3 marchewki
  • 1/2 selera
  • pietruszka (korzeń)
  • kawałek pora
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • warzywko

Zupa rybna - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w drobne paski. Filety z dorsza po umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę, ścinki zaś kroimy w mniejsze kawałki. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Warzywa (z wyjątkiem pora) wrzucamy do wody i gotujemy. Po pięciu minutach dodajemy kostki rosołowe i rybę. Gotujemy aż ryba i warzywa będą miękkie (kilka minut). Chwilę przed końcem gotowania wrzucamy pokrojony por. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i warzywkiem. Podajemy z angielką. Smacznego:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa rybna  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rybne
Hiszpańska zupa krewetkowa z chorizo Rosół z miętusa z lanymi kluseczkami Halaszle - węgierski kociołek rybny
Wietnamska zupa Pho z karpiem Zupa rybna z grzankami Zupa rybna łososiowa
Ziemniaczana z łososiem Zupa rybna ( z imbirem) i smażony antar Zupa rybna z nototeni
Miruna w pikantnej marynacie z imbirowym bulionem Zupa rybna z koperkiem Zupa rybna

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane