emaila

emaila

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rybny gulasz na rosole:)))

Zupa rybna

Składniki:

Zupa rybna

 

  • 2 filety dorsza
  • 1/2 kg łososia (u mnie tzw. ścinki-sprawdzają się doskonale)
  • 3 marchewki
  • 1/2 selera
  • pietruszka (korzeń)
  • kawałek pora
  • 2 kostki rosołowe
  • sól
  • pieprz
  • warzywko

Sposób przygotowania:

Zupa rybna
Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w drobne paski. Filety z dorsza po umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę, ścinki zaś kroimy w mniejsze kawałki. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Warzywa (z wyjątkiem pora) wrzucamy do wody i gotujemy. Po pięciu minutach dodajemy kostki rosołowe i rybę. Gotujemy aż ryba i warzywa będą miękkie (kilka minut). Chwilę przed końcem gotowania wrzucamy pokrojony por. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i warzywkiem. Podajemy z angielką. Smacznego:)