Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupę należy podawać z pieczywem.

Zupa rybna

Składniki:

Zupa rybna

 

  • 1 kg ryba,
  • 3 szt cebula,
  • 4 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 3 szt papryka,
  • 1/2 łyżeczki papryka mielona ostra,
  • 1 łyżka natka pietruszki,
  • 1 łyżka szczypiorek,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna
Rybę sprawić, wypatroszyć, odciąć filety. Kręgosłup, ogon, głowę, pokrojoną cebulę,marchewkę, pietruszkę, mieloną paprykę i odrobinę soli zalać wodą i gotować około pół godziny. Przygotowane filety pokroić w grubą kostkę, ułożyć w rondlu przekładając pokrojoną w paski papryką, oprószyć solą i pieprzem. Do rondla wlać wywar z ugotowanych resztek ryby, gotować 1kwadrans. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem, cukrem i przyprawą maggi, dodać posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.