Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekka zupa na bazie mrożonego dorsza.

Zupa rybna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa rybna

 

  • 50 dag filety rybne,
  • głowa i grzbiet ryby,
  • około 2 litry woda,
  • 2 sztuki marchewka,
  • 1 kawałek seler,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 1/2 sztuki małej por,
  • 1 opakowanie makaron nitki,
  • 1 łyżka śmietana,
  • 1 łyżka mąka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • zioła suszone,
  • 1 łyżka olej,
  • 1/2 sztuki cebula

Sposób przygotowania:

Zupa rybna
Do garnka przełożyć głowę i grzbiet ryby, zalać wodą i ugotować wywar. Następnie wyjąć głowę wraz z grzbietem. Do wywaru dodać pokrojone warzywa. Gdy warzywa będą miękkie dodać pokrojone w kostkę filety rybne. Pora podsmażyć na oleju, dodać do zupy. Zupę zaprawić mąką oraz śmietaną. Następnie dodać przypaloną nad palnikiem cebulkę. Do zupy dodać dowolne zioła. Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem nitki.
Zupa rybna
Zupa rybna
Zupa rybna
Zupa rybna