kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

zupa rybna 4.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

z tej porcji zupy wyjdzie ok 10 porcji, tak ze wieksza rodzina spokojnie się może najeść

zupa rybna 4.

Składniki:

zupa rybna 4.

 

  • 3 kg mieszanej ryby słodkowodnej
  • 600 gram cebuli
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • sól
  • liście laurowe
  • 1,5 łyżki ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżki słodkiej mielonej papryki
  • 2 szklanki białego wytrawnego wina
  • łyżka octu
  • cukier
  • vegeta do smaku

Sposób przygotowania:

zupa rybna 4.
rybę należy umyć, oczyścić i pokroić i w dzwonki grubości 2 cm i zalać 3 litrami wody. i postawić na małym ogniu. dodać cebulę wcześniej startą i przecier pomidorowy, vegetę liście laurowe papryki sól i ok 2 łyżek cukru. gotować na małym ogniu ok 15 minut po czym dodać wina, ocet i doprawić do smaku tak jak lubimy. gdy zupa jest zbyt rzadka możemy ja zagęścić wodą z mąką. gotujemy jeszcze ok 20 minut po czym zupa nadaję się do jedzenia.