Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa rybna na ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Włoszczyznę umyć, pokroić w grubą kostkę, ugotować w lekko osolonej wodzie. Wyjąć

Zupa rybna na ostro

Składniki:

Zupa rybna na ostro

 

  • 1 kg karpia (może być dorsz lub mintaj)

 

 

  • 2 cebule

 

 

 

  • 3 łyżki oleju

 

  • łyżka koncentratu pomidorowego

 

 

 

  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa rybna na ostro
Włoszczyznę umyć, pokroić w grubą kostkę, ugotować w lekko osolonej wodzie. Wyjąć warzywa, włożyć sprawioną, pokrojoną w dzwonka i posoloną rybę. Gotować około 30 min. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, drobno pokroić. Dodać do cebuli i dusić 20 min. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie połączyć z rybą i wywarem. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę.