Henia

Henia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Zupa rybna z lanymi kluseczkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Mała odmiana!!!!!!!!!!!!!

Zupa rybna z lanymi kluseczkami

Składniki:

Zupa rybna z lanymi kluseczkami

  • 0,5 kg filetów z ryb
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebulka
  • bulion rybny lub 1 łyżeczka cukru + 1 łyżka przyprawy Kucharek
  • natka pietruszki
  • lane kluseczki:
  • 2 jajka, mąka ile zabierze, sól
  • ziele angielskie, listek laurowy i pieprz ziarnisty

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z lanymi kluseczkami

Warzywa pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej, pora pokroić w półkrążki, a cebulę w piórka. Dodać przyprawy:pieprz ziarnisty, liść laurowy i ziele angielskie.Zagotować. Włożyć pokrojoną na porcje rybę. Gotować 20 minut, Rybę wyjąć, a na gotującej się wolno zupie ugotować lane kluseczki. Na talerzach układać porcje ryby i zalewać zupą. Obficie posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca: