p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pikantna zupa rybna z grillowanego łososia.

Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli

Zamarynować dzwonka łososia marynatą z oliwy, czosnku przeciśniętym przez praskę, ziołową solą morską i ognistą mieszanka przypraw, a następnie grillować go na patelni grillowej. Na tą samą patelnię wrzucić pokrojone w piórka cebule, kartofle pokrojone w słupki i marchew w plastry, doprawić ewentualnie ziołową solą morską, chwilkę podsmażyć i wlać ok. 750 ml wrzątku. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować około 15 minut. Następnie rozdrobnić łososia na mniejsze kawałki, skórę usunąć i wraz z fasolą dodać do zupy. Chwilkę gotować. Zagęścić zupę łyżeczką semoliny z niewielką ilością wody. Zupę rozlać do miseczek, na wierzchu ułożyć kawałki łososia i udekorować natką pietruszki.


Polecamy przepis na Zupę z dorsza i jarzyn >>>

Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli
grillujemy marynowanego łososia na patelni grillowej
Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli
cebulę kroimy w piórka, kartofle w słupki
Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli
doprawiamy warzywa ziołową solą morską, chwilkę podsmażamy
Zupa rybna z łososia i czerwonej fasoli
łososia wraz z fasolą dodajemy do zupy z warzywami