Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2815]

Zupa rybna z Tilapii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię zupy rybne .

Zupa rybna z Tilapii

Składniki:

Zupa rybna z Tilapii

  • 5 filetów Tilapii
  • 5 średnich ziemniaków
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • kawałek selera
  • 5 cm białej części pory
  • 1 cebula
  • 3 kostki bulionu rybnego Knorra
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 2 łyżki usiekanego kopru
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 żółtko
  • pieprz mielony biały
  • sól
  • sok z cytryny
  • 1 ½ litra wody

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z Tilapii

Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka „. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny .

Redakcja poleca: