Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa rybna zwarzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z ryby jest smaczna i delikatna w smaku.

Zupa rybna zwarzywami

Składniki:

Zupa rybna zwarzywami

 

  • 1/2 kg filetów z ryby
  • 6 pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 papryki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • 1-2 łyżki siekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa rybna zwarzywami
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w krążki, włożyć do garnka, wlać 2,5 l wody i gotować na małym ogniu. Cebulę upiec nad płomieniem, rybę umyć, pokroić na kawałki, połączyć z warzywami. Pomidory i paprykę pokroić w słupki, dodać do wywaru i wszystko razem gotować około 20 minut. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posypać posiekaną natką pietruszki.