Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Zupa ryżowa na indyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka ryżowa z dodatkiem warzyw.

Zupa ryżowa na indyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ryżowa na indyku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa na indyku
Skrzydełko umyć, zalać 1,5 litrami wody, zagotować. Wyjąć szumowiny. Jarzynę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do gotującej się zupy, dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Kiedy skrzydełko będzie prawie miękkie wsypać ryż. Gotować do miękkości. Na koniec dodać pokrojonego w krążki pora oraz posiekaną natkę. Gotować razem 10 minut. Przyprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Zupa ryżowa na indyku
Skrzydełko zalać wodą, zagotować, wyjąć szumowiny.
Zupa ryżowa na indyku
Do gotującej się zupy dodać warzywa starte na grubych oczkach.
Zupa ryżowa na indyku
Dodać ryż, ziele angielskie i liście laurowe.
Zupa ryżowa na indyku
Dodać posiekaną natkę oraz pokrojonego w krążki pora.