kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa ryżowa z jarzynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotować 5 szklanek wywaru z kości i włoszczyzny. Ryż umyć w zimnej wodzie, dodać do gotującego się wywaru, gotować.

Zupa ryżowa z jarzynami

Składniki:

Zupa ryżowa z jarzynami

 

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa z jarzynami
Przygotować 5 szklanek wywaru z kości i włoszczyzny. Ryż umyć w zimnej wodzie, dodać do gotującego się wywaru, gotować.

Gdy ryż będzie miękki, dodać wyjęte z wywaru i pokrojone warzywa (marchewkę i pietruszkę) oraz posiekaną zieleninę.

Zupę doprawić do smaku solą i przyprawą do zup. Dodać surowe masło roślinne.