migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Zupa ryżowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna i sycąca zupka z ryżem i dużą ilościa warzyw. Zupke ugotowałam na bulione drobiowym ze skrzydełek ale mozna użyc dowolnego bulionu jak równiez dodać wkładke mięsna do zupki.

Zupa ryżowa z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ryżowa z warzywami

 

  • ok 2,5 l bulionu drobiowego
  • 1 szklanka ryżu
  • 4 marchewki
  • 1 mały seler
  • 2 cebule
  • 1 por (biała część)
  • 2 garście posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa z warzywami
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pora oczyścić i pokroić w pół plastry. Marchewkę i selera obrać i również pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem i zagotować. Gdy się zagotuje wsypać ryż. Wszystko gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa i ryż będą miękkie, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i zestawić z ognia. Gdyby zupa była za gęsta dolać nieco bulionu.
Zupa ryżowa z warzywami
Etap 1 Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Zupa ryżowa z warzywami
Etap 2 Pora oczyścić i pokroić w półplastry.
Zupa ryżowa z warzywami
Etap 3 Marchewkę i selera obrać i również pokroić w kostkę.
Zupa ryżowa z warzywami
Etap 4 Warzywa zalać bulionem i zagotować. Gdy się zagotuje wsypać ryż.

Tagi:

ryż