olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa serowa z winem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa serowa gotowana na bulionie z serkiem topionym o smaku śmietankowym z dodatkiem białego wytrawnego wina.

Zupa serowa z winem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa serowa z winem

 

  • 2 l bulionu
  • 300 g serka topionego śmietankowego
  • 3 cebula
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki masło
  • 1 łyżeczka sól,
  • ¼ łyżeczki pieprz
  • ½ łyżeczki kurkuma
  • 150 ml białego wytrawnego wina

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z winem
Cebulę obieram, a następnie kroję. Pokrojoną cebulę podsmażam na stopionym na patelni maśle. Przekładam cebulę do garnka i wlewam wino, po czym gotuję całość na średnim ogniu do momentu odparowania ½ objętości. Następnie wlewam do garnka bulion i serek topiony. Po zagotowaniu bulionu dodaję rozrobioną w niewielkiej ilości zupy śmietankę, następnie dodaję kurkumę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszam. Po zagotowaniu wlewam zupę do miseczek.
Zupa serowa z winem
Cebulę obieram, a następnie kroję w kostkę.
Zupa serowa z winem
Pokrojoną cebulę podsmażam na stopionym na patelni maśle.