babcia644

babcia644

Kuchcik
[Przepisów: 2]

zupa serowo-grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa jest wysmienita a jesli dodamy do niej smietany i koperku nadaje sie nawet naprzyjecia.Bez dodatku miesa znakomita na wigilijny stol.

zupa serowo-grzybowa

Składniki:

zupa serowo-grzybowa

 

  • 1,5 litra wywaru warzywnego lub rosolu z kostki.4 serki topione kremowe,10 dkg. grzybow swierzych lub kilka grzybkow suszonych. 50 dkg miesa mielonego.20 dkg makaronu.

Sposób przygotowania:

zupa serowo-grzybowa
Do wywaru warzywnego wrzucamy serki topione,i lekko podduszone grzyby.Na patelni podsmażamy mielone /jak do spagetti/.Gdy serki sie rozpuszcza dodajemy grzyby, po okolo 15 minutach dodajemy podsmażone mielone .Wszystko razem gotujemy jeszcze okolo 10 minut.Nakladamy na talerze ugotowany w miedzy czasie makaron  i zalewamy ugotowaną zupą i zapraszamy do stolu. Życzę smacznego.

Tagi:

mięso makaron