paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa serowo pieczarkowa z łazankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna zupa z pieczarek i topionego serka, podana z makaronem łazanki i natką pietruszki. Pyszna i szybka .

Zupa serowo pieczarkowa z łazankami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa serowo pieczarkowa z łazankami

 

  • kostka grzybowa 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • serki topione śmietankowe trójkąciki 2 sztuki
  • natka pietruszki posiekana 0,5 pęczka
  • śmietana 150 ml
  • makaron łazanki 15 dag
  • masło 5 dag
  • cebula 2 sztuki
  • pieczarki 0,5 kg

Sposób przygotowania:

Zupa serowo pieczarkowa z łazankami
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. Na roztopionym na patelni maśle zeszklić cebulkę. Do cebuli następnie dodać pieczarki i podsmażać aż puszczą sok. Pieczarki i cebulkę przełożyć do garnka i zalać wodą, dodać kostkę i zagotować. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Serki topione przetrzeć przez sito i dodać do zupy wraz z natką. Wlać śmietanę i doprawić do smaku. Makaron ugotować według informacji na opakowaniu. Zupę podawać wraz z makaronem.
Zupa serowo pieczarkowa z łazankami
Na roztopionym na patelni maśle zeszklić cebulkę.
Zupa serowo pieczarkowa z łazankami
Do cebuli następnie dodać pieczarki i podsmażać aż puszczą sok.
Zupa serowo pieczarkowa z łazankami
Serki topione przetrzeć przez sito i dodać do zupy wraz z natką.
Zupa serowo pieczarkowa z łazankami
Wlać do zupy śmietanę i doprawić do smaku.

Tagi:

makaron