marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa serowo-pomidorowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jarzyny oczyścić,umyć,niektóre sparzyć.Ugotować wywar z jarzyn i mięsa.Przecedzić do mniejszego garnka,dodać pozostałe składniki,Doprawić.

Zupa serowo-pomidorowa.

Składniki:

Zupa serowo-pomidorowa.

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowo-pomidorowa.
Do garnka z wodą wrzucić sztukę oczyszczonej i umytej włoszczyzny oraz opłukanego mięsa. Dodać przypraw zapachowych i czuszkę. Przykryć pokrywką i gotować niecałą godzinę, po czym wywar przecedzić przez sitko do mniejszego garnka. Czuszkę posiekać w talarki, usuwając nasiona i ogonek, a pomidory sparzyć wrzątkiem i przetrzeć do wywaru pałką przez sitko. Gotować jeszcze z 10 min. dodać serki topione, doprawić solą, pieprzu można dać mniej, ale niekoniecznie, bo czuszka jest ostra. Rozlewać zupę do talerzy lub filiżanek do zup. Podawać z grzankami.