polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Zupa serwatkowa z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa serwatkowa z koperkiem

Zupa serwatkowa z koperkiem

Składniki:

Zupa serwatkowa z koperkiem

 

  • 2 szklanki serwatki
  • 2 szklanki zakwasu burakowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 pęczek posiekanego koperku
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona papryka
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Zupa serwatkowa z koperkiem
Zagotować serwatkę, rozprowadzić mąką, zagotować, wlać jogurt. Zdjąć z ognia. Pozostawić do ostygnięcia. Wymieszać z zakwasem. Dodać sól. Wsypać koperek. Wymieszać. Schłodzić.