pjaszczuk

pjaszczuk

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Zupa Świętego Mikołaja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rozgrzewa, gdyż Mikołaj pracuje ciężko w zimę, jest sycąca, bo Mikołaj ma brzuszek, jest tajemnicza i wyjątkowa.

Zupa Świętego Mikołaja

Składniki:

Zupa Świętego Mikołaja

 

Sposób przygotowania:

Zupa Świętego Mikołaja
1)Mięso kroimy w kostkę i smażymy na patelni. 2)Dodajemy przyprawę gulaszową, sól, pieprz i smażymy, co jakiś czas przewracając mięsko. 3)W międzyczasie obieramy włoszczyznę, część kroimy w kostkę, część ścieramy na tarce. 4)Paprykę kroimy w paski, a paprykę Pepperoni w talarki. 5)Do garna wrzucamy wszystkie składniki, zalewamy wodą, aby przykryła całość, dodajemy czosnek. 6)Gotujemy co jakiś czas mieszając. 7)Pod koniec gotowania dodajemy Passatę, ketchup lub koncentrat pomidorowy.